Zvěřinová svíčková

obrázek

Ingredience :

1 kg hřbetu, nebo plecka z divočiny

3 cibule

2 balíčky mražené zeleniny na svíčkovou

2 halalí

10 dkg špeku

6 kuliček nového koření

6 bobkových listů

2 smetana na šlehání

1/8 másla

olej

ocet

sůl

pepř 

citron

brusinky

cukr - z karamelizovaný

 


Postup přípravy:


maso omyjeme, odblaníme a prošpikujeme špekem. Dáme do pekáče, osolíme, opepříme a dáme péct společně s mraženou zeleninou a kořením.

Přidáme olej a podlijeme vodou.

Pečeme při teplotě 180°C  dokud maso není měkké.

Pečené maso vyndáme stranou a nakrájíme na plátky.

Do hrnce dáme olej, na jemno nakrájenou cibuli a orestujeme do zlatova, přidáme výpek se zeleninou a halali. Dolijeme vodou a necháme povařit. Přibližně po 30 minutách rozmixujeme tyčovým mixerem, nebo propasírujeme přes síto a dáme opět vařit.

Mezi tím si uděláme na pánvi karamelizovaný cukr - na rozehřátou pánev nasypeme cukr a nemícháme, až do té doby, než cukr zhnědne.Potom zlehka promícháme a nalijeme do omáčky.

Zahustíme světlou jíškou a necháme povařit, asi patnáct minut.

Na konec přidáme smetanu a máslo na zjemnění. Dle potřeby dochutíme solí, cukrem a octem.

Na talíř naskládáme houskový, nebo kynutý knedlík, maso a zalijeme omáčkou.

Dozdobíme brusinkami a plátkem citronu. Popřípadě stříkneme i šlehačku.

Vloženo dne 14.03.2019 22:00h
Přečteno 1100x