Vepřový guláš

obrázek

Vepřový guláš

Suroviny:
1 kg vepřového masa (plec)
3 cibule
lžíce sádla nebo olej
gulášové koření
sůl, pepř

Postup:
Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na sádle nebo oleji dozlatova.
Maso nakrájené na kostky, přidáme k cibuli, zasypeme gulášovým kořením a orestujeme. Zalijeme trochou vody, snížíme teplotu sporáku na minimum a dusíme doměkka. Občas promícháme a podlijeme trochou vody. Je důležité, aby se maso nevařilo, ale dusilo.
Když je maso měkké, přidáme vodu, přivedeme k varu a zahustíme moukou smíchanou ve vodě a za stálého míchání povaříme. Podle potřeby osolíme, opepříme.
Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.

Vloženo dne 17.11.2019 10:02h
Přečteno 83x