Vepřová pečeně se špenátem

obrázek

Vepřová pečeně se špenátem

Suroviny:
Na maso:
4 ks vepřové krkovice s kostí silné cca 3 cm
2 – 3 cibule
3 – 5 stroužků česneku
sůl, pepř, kmín


Na špenát:
1 špenátový protlak
1 cibule
3 stroužky česneku
trochu oleje
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
1 hrnek mléka
sůl, pepř

Postup:
Maso:
Maso naklepeme rukou, osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a vložíme do pekáče.
Cibuli nakrájenou na proužky a prolisovaný česnek dáme na maso.
Podlijeme vodou a pečeme na 180 stupňů cca 3 hodiny. Během pečení maso 2x otočíme.
Maso občas podlijeme výpekem nebo trochou vody.


Špenát:
Špenátový protlak částečně rozmrazíme.
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme a vše orestujeme na oleji.
Přidáme mouku a usmažíme jíšku.
Na jíšku vložíme špenát , zalijeme mlékem, přidáme vejce a vše promícháme.
Osolíme, opepříme a odstavíme do té doby, než se špenát úplně rozmrazí.
Po rozmrazení špenátu vše za stálého míchání provaříme.

Podáváme s bramborem nebo houskovým či bramborovým knedlíkem.

Vloženo dne 11.11.2019 15:18h
Přečteno 465x