Vepřová játra s rýží

obrázek

Vepřová játra s rýží

Suroviny:
500 g vepřových jater
1 - 2 cibule
trochu oleje
sůl, pepř, drcený kmín
2 lžíce hladké mouky + trochu vody na zahuštění

2 odměrky rýže
4 odměrky vody
sůl, bobkový list

Postup:
Játra dobře umyjeme, odblaníme a pokrájíme na kostky.
Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na oleji.
Přidáme nakrájená játra, kmín, pepř a restujeme ve vlastní šťávě dotmava.
Pozor, zatím nesolíme – játra by byla tvrdá!
Podlijeme trochou vody, dusíme doměkka. Občas promícháme a podléváme vodou.
Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, za stálého míchání ještě chvilku povaříme.
Nakonec osolíme.

Rýži propláchneme, vložíme do rýžovaru, přidáme vodu, bobkový list, osolíme, zamícháme a zapneme rýžovar...

Vloženo dne 11.11.2019 00:27h
Přečteno 2053x