Rizoto z vepřového

obrázek

Rizoto

Suroviny (4 porce):
1 kg kostí se zbytky masa z vepřové kotlety
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl, pepř, drcený kmín
2 odměrky rýže

Postup:
Kosti omyjeme a vložíme do pekáče, osolíme, přidáme kmín. Cibuli nakrájenou na proužky a česnek na plátky vložíme na maso. Podlijeme vodou a pečeme v troubě na 180 stupňů asi 1 hodinu, až jde maso od kosti.
Rýži uvaříme v rýžovaru.
Po upečení kosti obereme. Do pánve dáme šťávu z pečeně, přidáme maso, okořeníme a chvilku podusíme. Nakonec smícháme s uvařenou rýží. Můžeme posypat nastrouhaným sýrem.

Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 60 minut + dušení asi 20 minut.

Vloženo dne 24.11.2019 22:44h
Přečteno 750x