pečené kuře

Ingredience :
1 kuře
1 konzerva kompotovaných broskví
2 ks hermelínu
200 ml sladké smetany
hřebíček, mletá paprika
grilovací koření
sůl
olej, máslo
Postup:
Kuře omyjeme a osušíme. Celé osolíme, posypeme grilovacím kořením a sladkou paprikou. Pekáč vymažeme máslem a přidáme kuře. Navrch kuřete dáme plátky másla, přidáme trošku hřebíčku (dle chuti). Pekáč přiklopíme a dáme péct do trouby. Pečeme asi 50 minut ( záleží na velikosti kuřete ) na 200 °C. Poté pekáč odklopíme a propícháme kůži. Kuře přeléváme výpekem přidáme na kostky nakrájené broskve a pečeme ještě cca 15 minut, k získání křupavé kůrčičky kuřete.
Poté kuře pokryjeme na plátky nakrájeným hermelínem a zalijeme smetanou. Pekáč opět zakryjeme, vložíme do trouby a necháme chvilku péct, aby se sýr roztekl.
Kuře podáváme s opečeným bramborem, rýží nebo pečivem.
Vloženo dne 16.03.2019 18:39h
Přečteno 520x