Masové karbanátky

obrázek

 Ingredience :

1 kg mletého vepřového masa

2 cibule

1 hlavička česneku

2 vajíčka

2 starší rohlíky

mléko

hladká mouka

strouhanka

olej

sůl

pepř 

kmín

majoránka

mletá skořice

Na obalení:

strouhanka

hladká mouka

3 vajíčka

mléko


Postup přípravy:

do mletého masa rozklepneme dvě vajíčka, osolíme a dobře promícháme. 

Dva starší rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka, ty pak vymačkáme a přidáme do masa.

Do směsi dáme prolisovaný česnek, cibuli na jemno nakrájenou, majoránku, kmín, pepř a špetku skořice.

Směs dobře - nejlépe rukama - prohněteme a postupně přidáváme strouhanku a mouku, až směs drží pohromadě.

Uděláme koule, které v dlani vytvarujeme na placky přibližně dva centimetry tlusté.

Připravíme na obalení:

tři vajíčka rozkvrdláme se špetkou soli a mléka. Karbanátky obalíme v mouce a strouhance.

Na pánvi smažíme po obou stranách do zlatova.

Podáváme s vařenými brambory, nebo bramborovou kaší a kyselou okurkou.

Vloženo dne 14.03.2019 19:59h
Přečteno 402x