Hovězí vývar

obrázek

Hovězí vývar

Suroviny:
Hovězí maso na polévku
Kořenová zelenina (nebo mražená polévková zelenina)
Polévkové koření (Podravka, Kuchárek)
2 ks nové koření
6 ks celý pepř
Těstoviny do polévky

Postup:
Maso umyjeme a vložíme do hrnce s vodou.
Přidáme nové koření a pepř (nejlépe ve zvláštní nádobce pro snadné vyjmutí). Místo soli použijeme polévkové koření.
Vývar přivedeme k varu, sporák ztlumíme na nejnižší stupeň a pomalu vaříme min. 3 hodiny (čím déle, tím je vývar lepší).
Kořenovou zeleninu očistíme a celou vložíme do vývaru cca 1 hodinu před koncem vaření.
Použijeme-li mraženou zeleninu, necháme ji ve vývaru až do konce.
Občas promícháme. V případě potřeby přidáme trochu vody.
Po uvaření vyjmeme maso, zeleninu a koření.
Maso vykostíme, nakrájíme do polévky nebo použijeme např. do koprové nebo rajské omáčky.
Zeleninu nakrájíme a vložíme do polévky.
Těstoviny vaříme v polévce asi 1 minutu. Můžeme je vařit také zvlášť v osolené vodě. Po uvaření je zcedíme a dáme do polévky nebo servírujeme zvlášť na talíř.

Vloženo dne 11.11.2019 15:02h
Přečteno 520x