Čevabčiči

Ingredience :
1/2 kg mletého masa
1 menší cibule
2 stroužky česneku prolisovaného
1 vajíčko
strouhanka
olej
sůl
pepř
kmín
mouku
červená paprika mletá
hořčice obyčejná
zelenina
Postup přípravy:
mleté maso dáme do mísy, přidáme koření a sůl, na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Rozklepneme celé vajíčko a přisypeme strouhanku.
Vše důkladně nejlépe rukama promícháme. Pokud je směs příliš řídká přidáme ještě strouhanku.
Z masové směsi tvarujeme šišky přibližně stejné velikosti. Pomáháme si tak, že si dáme do misky vodu a ruce si namáčíme. Posypeme pracovní desku
moukou a čevabčiči dotvarujeme.
Na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách do zlatova.
Jako příloha jsou dobré vařené brambory ty dáme na talíř, poskládáme čevabčiči, na jemno nakrájenou cibulku, rajče, kyselou okurku, hořčici a podle chuti třeba kečup a tatarskou omáčku.
.
Vloženo dne 17.03.2019 09:48h
Přečteno 770x