Maki sushi

obrázek

Ingredience:

1 ks

mrkev

   

2 ks

řapíky celeru

   

1 ks

žlutá paprika

   

1 ks

jarní cibulka

   

4 ks

pláty řasy nori

   
 

 

 

Suši rýže:

400 g

suši rýže

   

80 ml

suši octa

   

2

lžíce krupicového

cukru

 
       

½

lžičky soli

   

 

 

Postup – vegetariánská verze :

Uvaříme si sushi rýži:

- rýži propláchneme v sítku pod tekoucí studenou vodou. Proplachujeme tak dlouho, až ze sítky bude odtékat čistá voda.

- rýži dáme do hrnce a zalijeme 750 ml vody – přivedeme k varu. Snížíme plamen a přiklopené vaříme 10 minut. Po uvaření sundáme z vařiče a necháme 10 minut odstát.

Smícháme rýžový ocet, cukr a sůl. Mícháme, dokud se vše nerozpustí. Poté přilijeme k rýži a promícháme. Směs vyndáme a necháme zcela zchladnout.

Mrkev, celer, papriku a cibulku nakrájíme na tenké dlouhé nudličky.

Na jeden plát řasy nori položený na bambusové podložce rovnoměrně rozvrstvíme 1/4 rýže – u jednoho okraje nechte 3 cm volné a potřete je vodou. Na opačný okraj vložte 1/4 veškeré zeleniny.

Pomocí podložky sushi zarolujeme. Zopakujeme se zbylými ingrediencemi a každou rolku nakrájíme na 4 kolečka.

 

 

Lidé se k vegetariánství hlásí z mnoha různých důvodů. Někteří nejedí maso z etických důvodů. Je to z úcty ke zvířatům, která vnímají stres a bolest.

Existují rozdílné druhy vegeteriánské stravy. Například ovo-vegetariánská strava zahrnuje vejce, ale ne mléčné výrobky, lakt-vegeteriánská strava, která zahrnuje mléčné výrobky, ale ne vejce nebo ovo-lakto vegetariánská strava, která zahrnuje vejce i mléčné výrobky.

Strava veganská vylučuje všechny produkty živočišného původu včetně vajec, mléčných výrobků a medu.

 

 

 


 .

 

 

 

 

Vloženo dne 16.03.2019 22:02h
Přečteno 273x