karlovarský knedlík

obrázek

Suroviny:

10 rohlíků

4 ks vejce

400 ml polotučného mléka

zakysaná smetana

120 g másla

muškátový oříšek

petržel, sůl, pepř

 

Postup:

Asi 2 dny sraré rohlíky nakrájíme na kostičky. Dáme je do mísy a posypeme muškátovým oříškem. Osolíme, opepříme a pokropíme studeným mlékem.

Počkáme, až se mléko vsákne do rohlíků - občas opatrně promícháme.  Jako poslední přidáme nasekanou velkolistou petržel - nahrubo.



Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme v pevný sníh. Žloutky smícháme s máslem, které musí mít pokojovou teplotu.

Máslo se žloutky přidáme k rohlíkům, dále sníh, lžíci smetany a opatrně spojíme - uděláme směs.


Z takto připravené směsi děláme středně velké „šišky“, které vaříme v páře 8-10 minut.

 

 

 

 

Vloženo dne 13.02.2019 17:20h
Přečteno 216x